Shiatsu

'Aanraking heelt '

Neem plaats en ontspan...

Je gaat liggen op de mat, waarna je lekker kunt ontspannen. Met mijn handen geef ik vervolgens Shiatsu – Japanse drukpunt massage – op je lichaam, armen en benen. Met een krachtige of subtiele druk zorg ik ervoor dat de fysieke, mentale en emotionele disbalansen in je lichaam verminderd worden. Je spieren ontspannen, de bloedcirculatie verbetert en de vitale energie in je lichaam wordt gestimuleerd.

Shiatsu kan toegepast worden als behandeling van specifieke klachten, om klachten te voorkomen én ter ontspanning. Want ook als je geen klachten hebt zijn de behandelingen effectief: ze werken preventief door op het lichaam om het natuurlijk evenwicht te behouden en zo juist nieuwe klachten te voorkomen.

“Shiatsu is een oeroude techniek waarbij het evenwicht tussen lichaam en geest zich hersteld, waardoor specifieke organen en het lichaam als geheel beter gaan functioneren en klachten verdwijnen. De spieren ontspannen, de bloedcirculatie verbetert en de levenskracht – de Chi of Ki – neemt toe. Dit geeft het lichaam ontspanning, vitaliteit en werkt kalmerend en versterkend.”

Aan het einde van de behandeling voel je je relaxed. Je lichaam voelt diep ontspannen aan en klachten verminderen. Je hebt meer energie en je lichaam komt in natuurlijk evenwicht.

De Shiatsu behandeling valt onder de Alternatieve Geneeswijze en wordt door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed bij een aanvullende verzekering. De consulten hebben geen gevolgen voor het eigen risico.
shiatsu massage voor de rug in praktijk ruimte

Je lichaam voelt na de behandeling diep ontspannen aan en klachten verminderen. Je lichaam komt meer terug in evenwicht.

De eerste behandeling

Bij de eerste behandeling nemen we samen vooraf jouw klachten door. Eventueel is het mogelijk om voor de sessie een lichaamsscan  te maken. Daarnaast observeer ik je lichaam ook tijdens de (iedere) shiatsu behandeling zelf. Tijdens de drukpuntmassage maak ik namelijk met mijn handen op meerdere manieren contact met jouw lichaam; ik ervaar waar blokkades zitten of er structurele oneffenheden van de wervels (of het bekken) zijn en voel hoe het lichaam reageert. Indien nodig corrigeer ik deze op een zachtaardige manier. Deze correctie werkt door tot diep in het gehele lichaam en brengt een betere doorstroming, ontspanning en ruimte in je hoofd. Tijdens de behandeling kan ik ook ter ondersteuning gebruik maken van de Japanse behandeltechnieken .

Na de eerste behandeling kijken we samen hoe we verder gaan. Wat wil je proberen te bereiken en hoeveel tijd is goed om tussen twee opeenvolgende sessies te houden?

Ik vraag voor een shiatsu behandeling van een uur €65. Dit kun je per pin voldoen of contant meebrengen. De Shiatsu behandeling valt onder de Alternatieve Geneeswijze en wordt door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed bij een aanvullende verzekering. De consulten hebben geen gevolgen voor het eigen risico.

Tips
Zorg ervoor dat je goed drinkt (thee/water) na elke behandeling en geen koffie / zware maaltijd neemt vooraf.
De shiatsu behandeling onderga je liggend op een futton (een katoenen matras) in gemakkelijke zittende kleding.

Voel jij of ervaar jij dit ook?
  • Je voelt je onbegrepen met jouw klachten
  • Je klachten zijn langdurig die niet over lijken te gaan
  • Je bent zoekend naar de juiste ondersteuning
  • Wil je weten hoe het met je gezondheid is?
  • Wil je fit en vitaal worden?
  • Heb je last van hoofdpijn, nek- en schouderklachten, stijfheid of last van je rug, vastzittende spieren of spanning in de spieren, stress, vermoeidheid, slaapproblemen, spijsverteringsproblemen, menstruatieklachten

Last van voetbeentjes daardoor half jaar niet kunnen voetballen, medisch gezien niks kunnen vinden, mbv shiatsu snel opgeknapt
Erik