Over mij

' Je lichaam spreekt '

Van alles wat ik geleerd heb in de opleiding tot shiatsu-therapeut is er één ding dat ik wel van de daken wil schreeuwen: luister naar je lichaam! Het lichaam geeft zoveel signalen, maar luisteren we daar naar of negeren we ze liever?

Het is zo belangrijk om naar de waarschuwingen van je lichaam te luisteren én ernaar te handelen! Hiermee creëer je namelijk voor jezelf de mogelijkheid om het natuurlijk evenwicht in je lichaam te herstellen.

Luisteren door een harde les

Zelf heb ik dit in mijn leven op de harde manier geleerd. In 2019 raakte ik namelijk – na al sinds mijn derde met gehoorproblemen te lopen – mijn gehoor helemaal kwijt! Achteraf zie ik dit als een harde les: ik liep voorbij aan mezelf en had steeds weer een excuus om maar niet de spannende stap te zetten om helemaal voor mijn eigen praktijk te gaan.

Ik genoot van mijn werk als wijkregisseur bij de gemeente maar ik bleef maar bezig en verlofdagen bleven maar staan. Ik moest letterlijk terug naar mezelf: met het plotseling niks meer horen kwam ik thuis te zitten. Door geconfronteerd worden met mijn ergste angsten (mijn gehoor helemaal kwijt te zijn) werden de laatste hobbels om mijn passie te volgen weggenomen. Ik kon niet anders meer dan naar mijn lijf luisteren en besefte dat deze periode, hoe zwaar ook, tevens een zegen was. Dat het een kans vormde om nu de juiste keuzes te maken en fulltime met mijn praktijk te gaan starten.

(Wil je meer lezen over hoe me dit gegaan is, lees dan dit interview.)

Ingrid lachend op de foto

Ik hoor nu zelfs mijn voetstappen weer

Een tijdje terug liep ik over het pad naar mijn huis en werd mij bewust dat ik mijn eigen voetstappen voor het eerst sinds tijden weer hoorde. Dat was zo’n bijzonder moment! Dat wat voor anderen heel normaal is, goed horen, was dat namelijk voor mij nooit geweest!

Inmiddels ben ik zo goed als klachtenvrij, voel ik me meer mijzelf dan ooit en ben eigenaar van een fijne praktijk met leuke cliënten. De meeste energie krijg ik dan ook als ik mensen vertel hoe het is om naar hun lichaam te luisteren en hen daarbij help. En natuurlijk door hun lichaam weer in natuurlijk evenwicht te brengen en te horen hoe ze hierdoor weer in beter in hun vel zijn komen te zitten!

Ik verbind de energiebanen – de onzichtbare systemen van je lichaam – met elkaar waardoor klachten verminderen en er meer evenwicht in je lichaam ontstaat

Wat kan ik voor jou betekenen!

  • Ik blijf dicht bij mezelf en ik voel goed aan wat mensen nodig hebben
  • Ik straal rust en vertrouwen uit en ik luister/hoor goed aan wat mensen nodig hebben
  • Aandachtig luister en coach ik jou om nieuwe inzichten te krijgen in het pad dat je bewandelt
  • Ik bevorder de vitaliteit van je lichaam zodat er meer balans komt tussen lichaam en geest

Ingrid Breen is aangesloten bij:

 

Gevolgde opleidingen:

  • Japanse behandeltechnieken voor shiatsu therapeuten – Barbara Dudman Qing Ba
  • Shiatsu en Pijnbestrijding – Barbara Dudman & Thea Ruitenberg Tamashi trainingen
Vaak last van dat het in mijn rug schiet, shiatsu heeft ervoor gezorgd dat het veel stabieler is geworden!
Eline