Lichaamsscan

' De meting geeft inzicht en duidelijkheid '

Mijn ervaring

Om risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen in je lichaam te inventariseren en daarna tevens te behandelen, maak ik in mijn praktijk gebruik van de Vitafeld Bodyscan

Jaren geleden kwam ik in aanraking met de Vitafeld Bodyscan omdat ik er toen behoefte aan om te weten of ik tekorten had in mijn lichaam. Bij de meting bleek dat veel afvalstoffen in mijn lijf waren opgehoopt, dat ik tekorten had aan verschillende vitaminen en mineralen en dat er een mate van stress in mijn lijf aanwezig was die effect had op de lichamelijke processen. Na de daaropvolgende behandeling kon ik bewust met de tips aan de slag, wat ik erg fijn vond. Ik besloot de bodyscan zelf aan te schaffen voor in mijn praktijk.

Ik zie de scan inmiddels als een fijne manier om bij cliënten inzichtelijk te maken met welke uitdagingen hun lichaam geconfronteerd wordt. Zo moet het lichaam organen, weefsels en cellen vitaal houden, virussen, bacteriën en ziektes buiten de deur houden, afvalstoffen (verzuring van je lichaam) verwerken en omgaan met verouderingsprocessen, etcetera. Dat is nogal wat! Als in één van deze processen iets niet goed gaat, dan heeft dat effect op alle andere en daardoor ook grote impact op het welbevinden. Het natuurlijk evenwicht in je lichaam is dan verstoord en het is goed om te proberen daar weer balans in te krijgen.

Bodyscan via de voeten
Je lichaam voelt na de behandeling diep ontspannen aan en klachten verminderen. Je lichaam komt meer terug in evenwicht.

Meting

Het apparaat meet je lichaam door op 13 lichaamssystemen (denk aan je hormoonsysteem, het immuunsysteem, spijsverteringssysteem, hart en bloedvatenstelsel, maar ook je energiestatus) en op ruim 600 lichaamsfuncties en toont de aspecten die uit balans zijn of die aandacht vragen.

Het apparaat meet de trillingen van de verschillende lichaamsfuncties in je lichaam (alles bestaat tenslotte uit energie) met behulp van elektromagnetische velden. Dit gebeurt op een nauwkeurige, pijnloze en veilige manier. De meting doe ik met behulp van twee elektroden ik aansluit op je enkels en duurt ongeveer 8 minuten

Behandeling

Aan de hand van de verkregen informatie uit de meting kan ik het apparaat inzetten om jouw lichaam een zetje te geven om haar herstellend vermogen te activeren. Dit doet het apparaat door middel van elektromagnetische frequenties signalen. Ook is het mogelijk om verder herstel van je klachten te bevorderen door shiatsu (Japanse Drukpuntmassage) op de mat. Lees hier meer daarover. Of met behulp van Japanse behandeltechnieken (lees hier meer).

Een meting met behandeling kost €100,- en wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Dit kun je vooraf per pin voldoen of contant meebrengen.

Wat een vakvrouw. Weet mijn klachten goed op te sporen en mijn lijf weer van mij te laten zijn. Zoals het normaal voelt
Cecilia Huisman