Japanse behandeltechnieken

' Diagnose van je buik '

Met de Japanse behandeltechnieken stel ik een diagnose door aan je buik – de Hara – te voelen. Pijnlijke plaatsen in je buik zijn een teken van disbalans en veroorzaken blokkades.

“In het Japans betekent “hara” letterlijk “zachte buik” of “onderbuik”. Gesitueerd in het midden tussen onze voeten en ons hoofd wordt de hara ook wel ‘het energie (en kracht-) centrum van ons lichaam’ genoemd. Disbalans daar hangt volgens Japanners samen met problemen in het hele lichaam.

Met hulp van dunne Japanse acupunctuur naaldjes – die oppervlakkig (2-4mm) in je lichaam gezet worden – neemt de lokale pijn op plaatsen in je buik vervolgens af. Doordat de acupunctuur naalden niet diep de huid ingaan, voel je hier bovendien nauwelijks iets van. Daarentegen is het effect van deze naaldjes voor je lichaam zeer groots!

Na het zetten van de naaldjes voel ik je buik opnieuw om te kijken of er het gewenste effect is bereikt. Pijnlijke zones in je buik verminderen en verdwijnen dit kun je zelf zeer goed voelen! Je voelt het effect van de naaldjes, het natuurlijk evenwicht in je lichaam herstelt zich en de behandeling werkt nog door de dagen erna. Deze Japanse behandeltechniek kan samengaan met een shiatsu behandeling; tijdens de shiatsu behandeling kan het soms nodig zijn om ook Japanse acupunctuurnaaldjes te zetten.

Klant ondergaat japanse behandeltechniek op gezicht

Bijzondere ervaring met acupunctuur

Ben je erg gevoelig, zoals ik? Dan kan het zijn dat je bijzondere dingen tijdens de sessie ervaart. Ik heb dat zelf regelmatig! Soms voel je dat het ‘juiste’ naaldje op de juiste plek gezet wordt. Je kunt ervaren dat het letterlijk ‘rustiger’ wordt op een bepaalde plek. En onlangs voelde het – toen er aan de linkerkant bij mijn enkel een naaldje gezet werd – dat er op dezelfde plek aan de rechterkant bij mijn enkel ook één geplaatst werd! Heel bijzonder vind ik dat aan deze techniek.

Tips

Voor deze behandeling trek je je kleding uit tot op je ondergoed, zodat ik de naaldjes kan zetten. Vind je dat vervelend? Zorg dan dat je een loszittende broek en een hemdje bij je hebt en geef het even aan vooraf. Het is belangrijk dat jij je je zo goed mogelijk kunt ontspannen en je veilig voelt.

Zorg ervoor dat je goed drinkt (thee/water) nadien en bij voorkeur geen koffie of zware maaltijd neemt vooraf.

Alles stroomt weer en mijn energie voelt goed naar de shiatsu gecombineerd met de naaldjes
Sharon Mackaij